Photo 1017005-1042
Hattulantie 9:n pihanäkymä kesällä 1962. Puurakennukset purettu, niiden paikalla asuintaloja. Taustalla punatiilinen, nykyisin valkoiseksi rapattu Mäkelän kansakoulu.
[ID=14074/bol7021m.jpg]
Kaupunginosa/osa-alue: Vallila
Katuosoite: Hattulantie 9
Kuvausvuosi: 1962, 07.07.
Valokuvaaja: Löfman Börje O.
Kuvalähde: Löfman Börje O.
 
Kommentoi kuvaa: >>
  • Hattulantie - Kuntsi

    Hieno kuva Kuntsilta. Löytyykö lähempää Mäkelänkatua eli Hattulantie 3 t. Kuntsin kundi

    Antti
  • Hattulantie 9-11

    Tuntuis siltä, että kuvassa on Hattulantie 2 alinta taloa, n:rot 9 ja 11. Kiitos kuvasta.

    Mirkku Hattulantie 7:stä
  • eikö kuntsi ollut koulun toisella puolella

    e
  • vastaus e:lle

    Kuntseja oli myös siellä koulun toisella puolella. Nämä Hattulantien - Somerontien kuntsit oli ns punakutsit, ne oli puniset ennen sotia. Siellä Vallilan urheilukentän vierellä oli myös kuntsit, ne oli vaaleita taloja.

    Mirkku Hattulantie 7:stä
  • mäkelän kansakoulu

    Koulu on ollut koko ajan rapattuna. Asuin hattulantie 11 ja kävin koulua 7 vuotta.

    Rosvall Kauko
  • Lisätietoa Kuntsien sijainnista

    Luin juuri Kaija Ekholmin kirjasta Kuntsi, että hän asui Sammatintien päässä Paavalinkirkon takana punaisilla kuntseilla, joita nimitettiin punakuntseiksi. Siis punakuntseja oli sielläkin, eikä vain Hattulantien-Somerontien alueella kuten luulin. Tulipa nyt tämäkin asia tietooni.

    Mirja
  • Kuntsilla asuin minäkin

    Kuntsilla synnyin ja muutin vasta 17-vuotiaana sieltä pois. Asuin Hattulantie 3:ssa. Muita kuntsin lapsia muistan vielä. Vastapäätä asuivat mm. Sirkka, Leila, Anneli, Reino ja Sakari. Itse muutin Helsingistä jo vuonna 1965, jolloin lähdin mieheni työpaikan takia Tampereelle. Antti-niminen poika asui samassa portaassa. Hänen äitinsä nimi oli muistaakseni Maila. Pitäisipä lukea tuo Kuntsi-kirja.

    Ulla
  • kangasalantie 10

    kuvassa olevan talon osoite oli kangasalantie 10 asuin siinä talossa lapsuuteni 16 ensimmäista vuotta.oikeanpuoleise p portaiden vieressä oleva ikkuna oli meidän ja viereisessä rapussa asui sisareni,takana oleva mäkelänkoulu ei kskaan ollut tiilinen ulkokuoreltaan

    marja-liisa surenkin
  • Hattulantie vai Kangasalantie?

    Oudolta minustakin tuo punatiilinen rakennus taustalla näytti? Kaikki nämä Kunnalliset vuokratalot kumminkin näyttivät jokseenkin samanlaisilta. Tuo pesutupa/mankeli-rakennuksen ovet eivät kyllä olleet Hattulantielle päin niin kuin tässä kuvassa. Olet varmasti Mairja-Liisa oikeassa. Kiittos oikaisusta. ulla


  • pesutupa ja vessat

    ei siinä piharakennuksessa ollut mankelia,vaan vessat ja pesutupa.ei kuvassa näkyvä pihan osoite ole hattulantie 9 vaan kangasalantie 10 osoitetta käytettiin eikös se 9 ollut siellä yläpihalla kun mäkelänkoulun osoite on hattulantie 2?

    marja-liisa surenkin
  • Taitaapa muisti sitteen pettää

    Mankeli/pesutuparakennus oli siis toisessa paikassa. Muistatko mikä tuo punatiilinen talo on? Mukavia muistoja kuva,joka tapauksessa,toi mieleen. ulla


  • ei mankelia

    tässä piharakennuksessa oli vain pesutupa ja ulkovessat,mankelissa käytiin siinä talossa missä oli etuhalli,kutsuimme hallia sillä nimellä,kun sturenkadun toisella puolella oli takahalli ja puutalojen takana oleva rakennus oli mäkelänkansakoulu joka ei ole eikä ole ollut punatiilinen vaan harmaa rapattu nykyisin helsinki bussines college

    marja-liisa surenkin
  • Nämä kaksi taloa ovat 9 ja 11. Koska asuin ydessätoista 12 vuotta. (1951-1962)

    Rosvall
  • kuntsin mankeli

    Mankeli oli Sturenkatu 40:ssä, äidin (Kuusiston Aino) kanssa käytiin mankeloimassa aina pyykin jälkeen. Etuhalli oli Sturen halli, takahalli oli Euran halli, näin muistelen. Minun aikanani sanottiin punakuntseiksi vain niitä Kangasalantien ja Anjalantien taloja - siis vuoden -43 vuosikerran jälkeen. Kuntsilta on minulla tosi mukavia muistoja, vaikka kaikkea aineellista olikin vähemmän. Edelleen asun Vallilassa, jengi on kyllä paljon täällä muuttunut! Hyviä vointeja vaan kaikille silloisille Vallilan nuorille! Somerontien 4:n ja vastapäisen Hattulantien porukoista tulee mieleen Murron Ulla, Kuneliuksen Sirkka ja Asko, Uusiniemen Maija, Keron Pena, Pinolahden Pave, Gustavssonin Maj-lis, Vennolan Leila ja Juha, Peltosen Sakke ja Eki, Lindgrenin Nisse, Kilpeläisen Hannu ja monet muut perheineen. Olis kiva nähdä tai kuulla kuulumisia!

    Kuusiston Annukka (Anneli)
  • Meidän ikkuna oli vasemman puoleinen yläkerran ikkuna,sieltä näin tulevan mieheni Erkki Kuusiston (Mode) ensimmäisen kerran,se oli rakkautta eni silmäyksellä,hääkuvamme otettiin kuvassa näkyvien sireenepenaiden luona.Terkkuja kaikille kuntsin gimmoille ja kundeille.

    Tuulikki Kuusisto
  • Lisää kuvia

    Kaupunginmuseon kuva-arkistossa Sofiankadulla on lisää kuvia samoista kuntseista ja eri kuvakulmista otettuna. Yleisölle avoinna torstaisin - henkilökunta kyllä opastaa ja kuvista saa kopion tai valokopion jos haluaa.O


  • Mäkelän koulu

    Jos kuva on otettu v. 1962, niin se on ollut taatusti rapattu eikä tiilipintainen. Kuva on vanha ja värit ovat kääntyneet punaiseen päin.

    Koulua 1956-58 käynyt Harry
  • mäkelän kansakoulu

    Aloitin koulunkäyntini Pohjoismaiden suurimmassa kansakoulussa 1953, asuin silloin Suvannontie 9 ja opettajastani muistan että hän oli nimeltään Katri.

    Raija Järvenpää sJauhiainen
  • Koulun pinta

    Koulu oli silloin ehdottomasti rapattu ja noiden puurakennusten ohi käytiin hallista ostamassa possumunkkeja siis jo 1953 :)

    Raija Järvenpää sJauhiainen
  • Mäkelän kansis

    Leikittiin koulun raunioissa jo enne Olympialaisia ja se oli Petonista valettu, eli harmaa. Minä asustin Rapakuntsilla jossa oli pitkä kiinan muuri ympärillä ja talojen numerot olivat roomalaisilla numeroilla ja siksi aluetta kutsuttiin kiinalaiskortteliksi. Talot olivat olleet harmaa rapattuja mutta ne laudoitettiin 50-luvulla. Meille tuli vesi keittiöön ja meni ulos, mutta Puna kuntsilla oli ulko vessat ja vesi ainakin osassa taloja kannettiin piha kaivosta sisään. Meidän alueen mankeli oli Mäkelänkatu 37, isännöitsijän talossa.Jaoin Ilta-Sanomaa usemman vuoden joten alueen talot ja ihmiset tulivat tutuiksi. Karstulantien taloja oli 17 kpl. Muistan kyllä kaikki opettajani nimet, mutta paras oli Lauri Tanskanen, eikä alaluokkien Hyvärinenkään hänestä paljon jää. Alueen ainut laatuisuus on puhuttanut vuosien kuluessa paljon. Terveisin

    "Pepe" Sirén
  • Mäkelän kansis

    Hei muistatteko koulusta mitään erityistä? Minä muistan hyvin "pukki taistelut" ja 15 cm metalli nastat asfaltissa joiden kohdalle kukin luokka asettui ennenkuin päästettiin sisään. Juhlasalin/jumppasalin alle piti alunperin rakentaa uima-allas mutta se jäi tekemättä. Ensimmäisenä vuonna vielä veistosali/siipirakennus oli vielä kesken kun menimme jo kouluun. Luokathan tuohon aikaan olivat tyttö ja poika luokkia. Pihalta sisään tulo oli eri sisäänkäynti tytöillä ja pojilla /poikkeus laulutunneille mennessä tyttöjen puolelta sisään. Koulun kenttä oli vilkkaassa käytössä ympärivuoden, syksyisin katselimme kentällä propakanda elokuvia, leffaan pääsi myös Rautalammen tien "linnan" kerhohuoneella katselemaan. Louhi oli kuitenkin se oikea leffa.

    "Pepe" Sirén
  • Kuusiston Annukka

    Mainitsit minutkin tuossa luettelossa. Sinäkin kai olet nykyisin eläkkeellä? Muistan että sinulla oli upea laulunääni ja sinulla on isosisko, jonka lempinimi taisi olla "oikku". Joka tapauksessa hänen innostamanaan menin Järvenpäähän opistoon. Luokkakavereitani olivat oikeastaan kaikki luettelemasi lapset: Reiska, Sakke, Sirkka, Maija, Majlis... Olisipa tosi mukava kuulla vaiheistasi. Hesassa ei enää asu, mutta s-postia voidaan lähetellä ja kuvia myös. Vai mitä tuumit. t.ulla


  • Mäkelän kansakoulu

    Kävin tätä koulua 1957-1965.Asuin myös mummoni kanssa Hattulantiellä.

    Milda Malmberg, os Ekström
  • Rapattu

    Kävin Mäkelän koulua 56-60, oli rapattu. Asuin Hattulantie 5:ssä. Mielestäni kuvassakin oleva rakannus on rapattu, edustalla savupiiput tiilestä.

    Aila
  • Suurin

    Oliko Akeksis Kiven koulu kuitenkin suurempi?

    Aila
Kommentoi kuvaa >>